Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σαμαράς ο φανφαρόνος ορκισμένος λαοκτόνος

Το ποίημα βασίζεται στις τρεις «αξίες» που χαρακτηρίζουν τον κύριο πρωθυπουργό μας και που καταγράφονται στο capital.
Πρωθυπουργικές αξίες  πλέον είν’ οι αδικίες.
Σαμαράς ο φανφαρόνος ορκισμένος λαοκτόνος.
Γερμανών κάνουν το κέφι-Με το Μπένι το αδέλφι πλαδαρός και οργισμένος. Για τα πάντα έχουν μένος.Εις το capital δηλώνει μπούρδες να μας ξεσηκώνει.Ο ανόητος πιστεύει πως τη Μέρκελ … γοητεύει. Εννοεί δημοκρατία, φασισμό, δικτατορία που έχει πλήρως εφαρμόσει στο λαό για να τον …σώσει!
Με Σύνταγμα που σχίζει, κάθε μέρα μας λογχίζει.Και το αίμα του κοσμάκη το ρουφά με καλαμάκι.Αγορά! Μα πού τη βλέπει; Δεν υπάρχει ούτε λέπι. Και «ελεύθερη» τη θέλει με καρτέλ. Κι εμείς …κουρέλι.Η ακρίβεια μας ρημάζει. Το Μαξίμου κάνει χάζι.Η οικογένεια παγώνει. -Θεέ μου να μη πέσει χιόνι-Άκου και το τελευταίο, που ’ναι και το πιο σπουδαίο.Σ’ εαυτόν εμπιστοσύνη, έρχεται … ακτημοσύνη.Ο καθείς τον εαυτό του να φροντίζει για καλό του,τα χαράτσια του να δίνει και το κράτος να τον γδύνει.Πρωθυπουργικές αξίες, σαχλαμάρες και βλακείες.Σαμαράς και Βενιζέλος μας βουλιάξαν μες το έλος.
Το Ζιζάνιο τ’ Αργοστολιού για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Ακολουθεί το κείμενο του Αντισυνταγματάρχη ε.α. Νίκου Παπαναστάση (Σχόλια επί του αντίστοιχου κειμένου στο capital http://www.capital.gr/News.asp?id=1905144 )
Νομίζω ότι είναι σημαντικό να σταθούμε στις τρείς πρωθυπουργικές «αξίες»:

Πρώτη «αξία»: Εμπιστοσύνη του καθ’ ενός στον εαυτό του. Προφανώς ο πρωθυπουργός ζει σε άλλη χώρα. Όταν οι Έλληνες δουλεύουν σαν σκυλιά, όσοι δεν είναι άνεργοι, σε συνθήκες πλέον γαλέρας, η κυβέρνηση προχωρεί στη κατάργηση κάθε εργασιακής προστασίας και νομοθετεί την δυνατότητα του εργοδότη να πληρώνει τον εργαζόμενο όποτε έχει χρήματα. Σ’ αυτή τη περίπτωση, η πρώτη απώλεια είναι ο αυτοσεβασμός του καθ’ ενός, γιατί απλά τον ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ η ίδια η κυβέρνηση.
Δεύτερη «αξία»: Ελεύθερη αγορά. Προφανώς αγνοεί ο πρωθυπουργός την έννοια καρτέλ μεγαλοπαραγωγών, καρτέλ super market, καρτέλ ενέργειας, καρτέλ καυσίμων, σε λίγο καρτέλ παιδείας, καρτέλ νερού, υγείας, αέρα….. και το λουρί της μάνας του. Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά που ευαγγελίζεται. Με το λαό «ξεβράκωτο» απέναντι σ’ αυτούς που στην πολιτική του είναι ενταγμένη η εξαργύρωση γραμματίων αμοιβαίας στήριξης.
Τρίτη «αξία»: Δημοκρατία. Προφανώς εδώ εννοεί την «δημοκρατία» των καναλαρχών (μεγαλοεκδοτών, μεγαλοεργολάβων, μεγαλοβιομηχάνων, εφοπλιστών, πετρελαιάδων, κλπ), που σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης για το λαό, βλέπουν τους ισολογισμούς των εταιρειών τους να «σφύζουν από υγεία». Εννοεί τη δική τους «δημοκρατία», που «ασελγεί» σ’ αυτούς που θα έπρεπε να υπηρετεί, δηλαδή τα μέλη της, το λαό, τη δημοκρατία του αποφασίζω «για ’σένα χωρίς εσένα».
Όσο για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή, την καραμέλα που πιπιλίζουν πολλοί και στο χώρο μας, με πρώτους τους κειμενογράφους των κυβερνητικών ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ και όχι μόνο, ο πρωθυπουργός το γνωρίζει, ας το συνειδητοποιήσουμε κι εμείς, ότι όσο τον λαό τον εκμεταλλεύονται κάποιοι, το μίσος πρέπει να είναι άσβεστο με την τάξη που τους εκπροσωπεί. Η μόνη αποτελεσματική λύση για τα συμφέροντά μας, οι κοινωνικοί αγώνες και οι διεκδικήσεις μας για την παροχή των μέσων, σε απόλυτο βαθμό, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν πρέπει να δεχόμαστε τίποτε λιγότερο, χωρίς καμιά συμμετοχή μας στη κρίση τους, γιατί απλά, δεν τη δημιουργήσαμε εμείς.
Νίκος Παπαναστάσης – Αντισυνταγματάρχης ε.α.
Για την ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25.11.13

Δεν υπάρχουν σχόλια: