Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Εν Αθήναις ...τα πρώτα καφενεία

Στον καφενέ απέξω σαν μπέης ξαπλωμένος,
του ήλιου τις αχτίδες, αχόρταγα ρουφώ,
και στων εφημερίδων τα νέα βυθισμένος
κανέναν δεν κοιτάζω κανέναν δεν ψηφώ"...
(Σουρής)
Πριν από την επανάσταση του 1821 υπήρχαν στην πρωτεύουσα μερικά καφενεδάκια που θύμιζαν τα γνωστά ρυπαρά καφενεία των τουρκικών μικροπόλεων.
Η Επανάσταση τα εξαφάνισε τελείως, και όταν οι Τούρκοι εγκαταλείπουν την Αθήνα, δεν υπάρχουν παρά ένα ή δύο μικρά εργαστήρια τα οποία διέθεταν μεταξύ άλλων και καφέ.
Λίγο αργότερα ένας παλιός αγωνιστής άνοιξε "μικρόν σανιδόπληκτον καφενείον" μέχρι την εποχή που φτάνουν στην Αθήνα οι Βαυαροί.

Αίσχος!!! Η απάνθρωπη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ''κλείνει'' τα καφενεία σε χωριά κάτω των 2000 κατοίκων!!!

Εμάς όσο και να προσπαθήσουνε δεν θα μπορέσουνε να μας κλείσουν. Γιατί; Γιατί έχουμε μαζί μας τον Μπάρμπα-Γιώργο με την γκλίτσα, που θα τους σπάσει τα παϊδια!!! 
Καμία διαφυγή για τους Έλληνες που ούτε στα χωριά τους δεν θα μπορούν να πάνε. Η κυβέρνηση με περισσό θράσος βάζει οριστική «ταφόπλακα» στην ελληνική επαρχία που τα τελευταία χρόνια βαριανασαίνει από τις μνημονιακές πολιτικές.
Ούτε τα λιγοστά καφενεία και παντοπωλεία που έχουν απομείνει και εξυπηρετούν τους Έλληνες πολίτες της υπαίθρου δεν γλυτώνουν από την καταστροφική «αριστερή» πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην πλήξει τα μεγάλα συμφέροντα, χτυπώντας χωρίς έλεος τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες που μετά βίας επιβιώνουν.