Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Aπαγορεύουν το σουτιέν στις μαθήτριες...

Χωρίς στηθόδεσμο προσήλθαν στα εξεταστικά κέντρα εκατομμύρια κινέζες μαθήτριες, καθώς οι Αρχές απαγορεύουν, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν λάβει κατά της αντιγραφής, τις μεταλλικές μπανέλες.
Οι μαθήτριες της βορειοανατολικής επαρχίας Τζιλίν απαγορεύτηκε να φορούν ρούχα που θα φέρουν πάνω τους κάτι μεταλλικό (όπως είναι οι μπανέλες του στηθόδεσμου) και οι αρχές του υπουργείου Παιδείας εγκατέστησαν ανιχνευτές μετάλλων στα εξεταστικά κέντρα ώστε να εντοπίζουν «συσκευές χωρίς καλώδιο για να κλέβουν οι μαθητές στις εξετάσεις» αναφέρει σε δημοσίευμά της η κυβερνητική εφημερίδα Global Times.
Οι αρχές ανησυχούν ότι οι εξεταζόμενοι/-ες θα χρησιμοποιήσουν συσκευές όπως smartphones—κάποιες από τις οποίες έχουν γίνει μικρότερες κι επομένως είναι ευκολότερο να κρυφτούν—ως βοηθήματα στην διάρκεια των εξετάσεων.
Περίπου 9,12 εκατομμύρια μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου σε ολόκληρη την Κίνα έχουν εγγραφεί για να συμμετάσχουν στις διήμερες εξετάσεις, αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα το υπουργείο Παιδείας.