Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Ποιός θα αποκαταστήσει...

...το δημοσιογράφο απο τη Βαλύρα;

Θυμάσθε πριν από κανά δυό χρόνια την ιστορία με την εκλογή αρχιεπισκόπου;
-Τι χρώσταγε ο Βαλυραίος δημοσιογράφος,που επί 30 συναπτά έτη τιμά με τη
παρουσία του το χώρο της δημοσιογραφίας;Η εισαγγελική έρευνα ουδέν μεπτόν
βρήκε σε βάρος του.Άδικες οι κατηγορίες,άδικη η ταλαιπωρία και προπάντων,
άδικος ο διασυρμός του.Δικομανής δεν είναι ο άνθρωπος να καθίσει στο σκαμνί
προ πάντων έναν Μητροπολίτη,αλλά έχει κι' αυτός ψυχή πως να το κάνουμε;



-Δεν του πάνε τα ράσα,σχολίαζε θαμώνας του καφενείου μας.
Και ο ΠΑΠ του είπε:Είμαι φανατικός φίλος και προσκυνητής
της Ιεράς Μονής Βουλκάνου,αλλά για να γίνω μοναχός δεν το
είχα σκεφθεί ποτέ.Μ' έκαναν οι περιστάσεις. Υπηρετώ την

αλήθεια,συκοφάντης δεν υπήρξα ποτέ και ούτε πρόκειται να
γίνω.



***
Ας δούμε όμως τι έγραφε ο τύπος την εποχή εκείνη.
«Θα αποσυρθώ ως μοναχός στην Ιερά μονή Βουλκάνου»!
Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2008 09:18 (http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=515&Itemid=3)

«Δεν έχουμε ποτέ μιλήσει για τον Αγιο Μεσσηνίας και εάν αποδειχτεί ότι εγώ τον απειλώ, θα παραιτηθώ από δημοσιογράφος και θα αποσυρθώ ως μοναχός στην Ιερά μονή Βουλκάνου», απάντησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Παπαγεωργίου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Σαββάτου οι οποίες τον φωτογραφίζουν ως πρωταγωνιστή στις μεθοδεύσεις εναντίον του.
Ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας «Σημαία», Χρήστος Παπαγεωργίου, ο οποίος υπογράφει και το δημοσίευμα της «Σ» στην σελίδα 2 της 1ης Φεβρουαρίου, το οποίο στάθηκε αφορμή για όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες, «φωτογραφίζεται» από τις δηλώσεις του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου ως «ο άνθρωπος πίσω από τις μεθοδευμένες εναντίον του επιθέσεις». Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε η εφημερίδα «Εθνος» ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας αναφέρει ότι «την Παρασκευή το πρωί πληροφορήθηκα πως αθηναϊκά κανάλια ανακοινώνουν πως για τον μητροπολίτη Μεσσηνίας κυκλοφορεί φωτογραφία, στην οποία φέρει κοστούμι και συνομιλεί σε παραλία με μια ξανθιά ψηλή γυναίκα. Την φωτογραφία αυτή πληροφορήθηκα ότι τάχα την διακινεί πρόσωπο από την Καλαμάτα το οποίο εμφανίζεται ως δημοσιογράφος της ΕΡΑ».
Ο επί δεκαετίες αθλητικός συντάκτης της «Σ» διευκρινίζει ότι ουδέποτε έχει συναντηθεί ή μιλήσει ιδιαιτέρως με τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και σέβεται την όποια επιλογή του. Δηλώνει επίσης έτοιμος να καταθέσει στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών εάν τον καλέσει. Η δήλωση του δημοσιογράφου Χρήστου Παπαγεωργίου αναφέρει συγκεκριμένα: «Τέλος τα ψέματα… Με τεράστια έκπληξη, διάβασα και άκουσα χθες δημοσιεύματα και ρεπορτάζ του αθηναϊκού – κυρίως – τύπου, τα οποία με φωτογραφίζουν ως τον δημοσιογράφο που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος υπονοεί, ότι τον εκβιάζει προκειμένου να ψηφίσει τον Μεσσήνιο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο Σπηλιώτη για Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Δηλώνω, λοιπόν κατηγορηματικά, πως ουδεμία σχέση έχω με τέτοιους είδους συμπεριφορές, που προσβάλλουν, το ήθος, την τιμή και την αξιοπρέπειά μου. Για όλους όσοι ψεύδονται αναίτια και λασπολογούν χωρίς ουδεμία απόδειξη και αφορμή εναντίον μου, τους προειδοποιώ ότι τον λόγο πλέον θα έχει η δικαιοσύνη.
Χρήστος Παπαγεωργίου».
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Σε ανακοίνωσή τους οι δημοσιογράφοι της ΕΡΑ Καλαμάτας ζητούν «να καταθέσει ο Μητροπολίτης αρμοδίως τα στοιχεία του εκβιαστή» και τονίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν «επ’ ουδενί, να μας κάνουν μέρος ενός «απαράδεκτου» - αν πράγματι υπάρχει – προβλήματος, το οποίο θίγει την τιμή μας και την υπόληψή μας, όχι μόνο ως ανθρώπων, αλλά και ως λειτουργών του Τύπου». Και καταλήγει η ανακοίνωση:
Θα τον παρακαλούσαμε (τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας) να καταθέσει στην αρμόδια αρχή τα στοιχεία του όποιου εκβιαστή και συκοφάντη ώστε να μας απαλλάξει από τον διασυρμό που υφιστάμεθα εξ αιτίας της δήλωσής του αυτής».