Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Στο Καφενείο της Βουλής...

Τραγικό λάθος! Κατ’ αρχήν, δεν το αποκαλούν με την αγοραία λέξη «καφενείο» . 
Όχι βέβαια. Το λένε «Εντευκτήριο» . Αμ πως; Και τελικά είναι έτσι:
Για να πω την αμαρτία μου, ποτέ μου δεν κατάλαβα τι χρειάζεται να έχουν και ξεχωριστό καφενείο αφού υπάρχει η αίθουσα της ολομέλειας. Αλλά τέλος πάντων.
 

Και πάμε τώρα στις τουαλέτες για τις οποίες έχουμε μαύρα μεσάνυχτα. Δεν θα’ πρεπε όταν ψηφίζουμε να ξέρουμε που θα κάνουν την ανάγκη τους οι εκπρόσωποί μας; Δεν θα’ πρεπε να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι τουαλέτες της Βουλής; Λειτουργούν σωστά τα υδραυλικά ή έχουμε υπερχειλίσεις; Και μήπως είναι απ’ αυτό  τελικά κάποια μπόχα που μας έρχεται κατά καιρούς;  Γιατί μη ξεχνάμε πως η Βουλή είναι πρώτα απ’ όλα ένα κτίριο και μάλιστα πολύ παλιό. Τόσο παλιό που έχουμε αρχίσει να πιστεύουμε πως το έχτισε ο Περικλής. Γίνεται, λοιπόν,  όπως πρέπει η συντήρηση των υδραυλικών; Υπάρχει πάνω από τις λεκάνες εκείνο το προειδοποιητικό αυτοκόλλητο, που βλέπουμε σε δημόσιες τουαλέτες και που λέει «ΠΡΟΣΟΧΗ. Παρακαλώ μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα  ψηφοδέλτια εντός της λεκάνης.»;
Υπάρχει ο διαχωρισμός «ΑΝΔΡΩΝ» - «ΓΥΝΑΙΚΩΝ» ή μήπως οι βουλευτές κατουρούν κατά συνείδηση; (κομματική εννοείται). Θέλω να πω μήπως έξω από τις πόρτες είναι κολλημένο το λογότυπο του κάθε κόμματος, ώστε να ξέρει ο βουλευτής που πρέπει να πάει; Έχω αυτή την απορία γιατί κάποτε, ένας ρουφιάνος, μου είχε πει πως οι σωλήνες της αποχέτευσης της Βουλής είναι όσα και τα κόμματα που συμμετέχουν σ’ αυτήν. Και πως η κάθε σωλήνα καταλήγει σε διαφορετικό βιολογικό καθαρισμό. Δεν το πολυπιστεύω, αλλά όταν δεν υπάρχει ενημέρωση ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι θέλει.
Με τις τουαλέτες αλλά και με πολλά άλλα θέματα ταμπού σχετικά μ΄ αυτό το ιερό της δημοκρατίας μας, καταπιάνομαι στην τελευταία 15τομη μελέτη μου με τίτλο «Στις Βουλής την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» και υπότιτλο « της στραβής βο(υ)λής της φταιν κι οι ψήφοι». Η μελέτη μου αυτή θα κυκλοφορήσει μόλις τελειώσει η κρίση από τις εκδόσεις «ΧΑΟς» 

Αλέξανδρος Ανδρουλάκης
(Μερικό κείμενο) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: