Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

" Εμού και του ιδίου "


Της Αλεξάνδρας-Μαρίας Τράγκα
ΚΑΤΑΝΤΙΑ:…«Μα πώς κατάντησε έτσι η χώρα μας», μεμψιμοιρούσαν πολλοί Ειδικοί και Αρμόδιοι σε τηλεοπτικά παράθυρα, προχθές. «Χειρότερα δεν γίνεται».
Και έχουν απόλυτο δίκιο. Γιατί στην Ελλάδα, στην ένδοξη αυτή χώρα, κάποτε δέσποζαν οι κλέφτες και οι αρματωλοί.(Έπειτα έφυγαν οι αρματωλοί και έμειναν… οι κλέφτες)
Ο ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ: Ένας Δημοτικός Σύμβουλος της Κέρκυρας, ονόματι Σπύρος Μουμούρης, που διετέλεσε υπεύθυνος Πρασίνου και Νεκροταφείου του Δήμου της πόλης, ανακηρύχθηκε πανηγυρικά ως ο πιο δυναμικός Κερκυραίος. Και αυτό διότι:
Από το Νοσοκομείο, τους φεύγουνε
Από τις Φυλακές… εκεί κι αν τους φεύγουνε
Από την Ασφάλεια, τους φεύγουνε…
Από το Ψυχιατρείο, τους φεύγουνε…
Ενώ από το Νεκροταφείο… κανένας δεν του έχει φύγει!

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ: Διάβασα ότι υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας πήρε μαζί του μια Σύμβουλο και επισκέφθηκαν την οδό Φυλής όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των κοριτσιών…
Έ λοιπόν… όλα τα έχω δεί. Αλλά Δήμαρχο να πηγαίνει… μπουρδ**λότσαρκα, πρώτη φορά βλέπω…
Καταργήσεις… Τελικά όποιος (ή όποια) υπουργός αναλαμβάνει το Υπουργείο Παιδείας, ΚΑΤΑΡΓΕΙ αυτά που είχε θεσπίσει ο προηγούμενος Υπουργός. Έτσι έγινε και με την Άννα. Και με τον πριν της Άννας. Και με τον πριν πριν από τον πριν της Άννας. Και με τον Άρη.
Και με τη Μπενάκη. Και με… τους πριν την Μπενάκη.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι καταργήσεις. Μάλιστα επί ΠΑΣΟΚ (από αείμνηστου εποχή) ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ την καθαρεύουσα, ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ τις ποδιές, ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ τους τόνους, ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ τα πηλίκια, ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ τα πνεύματα… Δεν μένει παρά να ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ και τα σχολεία, να ησυχάσουμε…
Την… «γλύτωσε»: Έχουμε την λέξη μέσα σε εισαγωγικά, γιατί συνέβη το εξής παράδοξο: Όπως είπαν τα κανάλια (και σχολίασε και ο Λαζόπουλος) ένας Αθηναίος πήγε σε νοσοκομείο σε αθλία κατάσταση. Μόλις και μετά βίας έφτασε εκεί, έτοιμος να καταρρεύσει. «Ένας ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΣ γιατρός – είπαν τα κανάλια και ο Λαζόπουλος – διεπίστωσε ότι βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση γιατί είχε… ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΡΦΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ».
Γιατί τώρα λέμε ότι «την γλύτωσε»; Γιατί στην κατάσταση που βρισκόταν, αν έκανε λάθος και αντί για το Νοσοκομείο πήγαινε σε κανένα υπουργείο (το Εσωτερικών για παράδειγμα που μελέτησε και τον «Καλλικράτη»), τότε, βλέποντας οι εκεί ειδήμονες και επαϊοντες και αρμόδιοι το μαχαίρι καρφωμένο στην πλάτη του, υπήρχε φόβος να του έκαναν μήνυση για… παράνομη οπλοφορία!!!
Καθυστερημένο… Ενθουσιασμένος από το χωριό της Κέρκυρας, Κυνοπιάστες, ο πρωθυπουργός, είπε σε κάποια στιγμή σε ένα κομματικό παράγοντα:
Καταπληκτικό το χωριό σας. Έχει γεννηθεί κανένας μεγάλος άνδρας εδώ;
Όχι κ. Πρόεδρε… Μόνο μωρά γεννιούνται!
Σοφή συμβουλή: Κάπου πήρε το αυτί μου ότι σε μια περιοχή της Κερατέας… δεν κοκκινίζουν οι ντομάτες. Προφανώς οι εν λόγω καλλιεργητές θα πάρουν τηλέφωνο το Υπουργείο ΓΕΩΡΓΙΑΣ για να τους δώσει οδηγίες. Και οι του Υπουργείου, που έγιναν… πιο σοφοί από τις συνομιλίες εκατομμυρίων ευρώ με τα ροζ τηλέφωνα, να πούν:
- Για να κοκκινήσουν οι ντομάτες θα πρέπει να τις φυτεύετε… κοντά στα αγγούρια.

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ «Β»
By:kontiloforos

1 σχόλιο:

ΧΡ.ΠΑΠ είπε...

Aλεξάνδρα-Μαρία
Να γράφεις τακτικά στην ιστοσελίδα μας, διότι οι δημοσιογράφοι της επαρχίας (σ.σ. εγώ παραμένω για μια 20ετία και πλέον αθλητικογράφος) είναι να γράφουν μόνο για λακούβες... και να αντιγράφουν τα διάφορα δελτία τύπου. Απλά μια φορά πήγα να γράψω ένα σχόλιο πολιτικό στην ημερήσια εφημερίδα ΣΗΜΑΙΑ της Καλαμάτας την άνοιξη του 2008 σχετικά με την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου Αθηνών, όπου ανέφερα μεταξύ άλλων ότι ως Μεσσήνιοι να στηρίξουμε τον άγιο Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο και κόντεψα να πάω φυλακή ότι απείλησα το μητροπολίτη Μεσσηνίας να ψηφίσει τον μεσσήνιο μητροπολίτη Σπάρτης που είναι πατριώτης μου. Επίσης για μέρες με διέσυραν στα αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια ότι είμαι εκβιαστής του αγίου Μεσσηνίας έχω γυμνές φωτογραφίες και η εισαγγελέας Καλαμάτας που έκανε την έρευνα δεν βρήκε ΚΑΝΕΝΑ ψεγάδι εναντίον μου, αλλά ένα συγγνώμη δεν μου ζήτησαν ΠΟΤΕ...
"Φιλικά" Χρήστος
Παπαγεωργίου τηλ .κιν. 6975884384