Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Συγκλονιστικό!!! Δεινόσαυρος γεννήθηκε στη Βαλύρα από αυγό 200 εκατ. ετών!!!

Ένα συγκλονιστικό γεγονός συνέβη εντελώς τυχαία στη Βαλύρα πριν λίγες ημέρες  και  έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της  παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Συγκεκριμένα ο Βαλυραίος καθηγητής Βιολογίας, ιστοριοδίφης, φυσιοδίφης και ερευνητής κ. Γιάννης Λύρας, ο οποίος μεταξύ των άλλων είναι μελετητής της χλωρίδας και της πανίδας στην περιοχή της Ιθώμης, στην διαχρονική της εξέλιξη ανά τους αιώνες, έχει συγκεντρώσει προς μελέτη ορισμένα απολιθώματα φυτών, ζώων, και οστράκων,  που είναι διάσπαρτα στην περιοχή Πέρα Μεριά της Βαλύρας. Ανάμεσα σε αυτά τα ευρήματα υπάρχουν και αυγά δεινοσαύρων που ζούσαν στην περιοχή μας πριν από 200 εκατ. χρόνια.

Ο κ. Λύρας θεωρούσε ότι τα αυγά αυτά είναι απολιθωμένα και είχε τοποθετήσει ένα από αυτά για διακόσμηση του σπιτιού του κοντά σε ένα σώμα του καλοριφέρ. Έκπληκτος ένα πρωί και περί ώρα 06:00 είδε στο αυγό αυτό να έχει σπάσει το τσόφλι και από μέσα να βγαίνει ένα τερατάκι. Παρατηρώντας πιο καλά κατάλαβε ότι πρόκειται για ένα μικρό δεινοσαυράκι!!! Αμέσως το έβαλε σε μία μικρή γυάλα και ξεκίνησε για την Πάτρα προκειμένου να το παραδώσει στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών για μελέτη και προκειμένου να τοποθετηθεί σε ειδική θερμοκοιτίδα που θα του επιτρέψει να αναπτυχθεί. Προφανώς το αυγό αυτό που ήταν από θηλυκή δεινόσαυρο και την είχε βατέψει αρσενικός, αλλά ευτυχώς δεν είχε απολιθωθεί. Ο κ. Λύρας έχει και άλλα τέτοια αυγά τα οποία τοποθέτησε σε ειδική εκκολαπτική  μηχανή για κλωσόπουλα, ευελπιστώντας να βγούνε κι' άλλα δεινοσαυράκια, θηλυκά και αρσενικά, που θα επιτρέψουν την επανεμφάνιση αυτού του τρομερού ερπετού επάνω στη γη, μιας και είχε εξαφανιστεί σαν είδος εδώ και εκατ. χρόνια.
Στην Πάτρα οι επιστήμονες μέσω υπολογιστή έκαναν μια ανάλυση της μορφής που θα έχει ο δεινόσαυρος αυτός μετά από 95 χρόνια και την σχετική φωτογραφία σας την παρουσιάζουμε πιο κάτω: 

Καλό μήνα αδέλφια, προσοχή όχι από τον εικονιζόμενο, αλλά από την συντακτική μας ομάδα!!!

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: